Eetcafe 73-2 headerfoto

Zoeken

   

 

 Achtergrondinformatie


Vestiging
Eetcafé 73-2 is gevestigd in het pand van het Simplon Jongerenhotel aan het Boterdiep 73-2 in Groningen. In Eetcafé 73-2 zijn zowel de gasten van het hotel, omwonenden uit de buurt als andere gasten – waar u ook vandaan komt – van harte welkom.

Simplon Jongerenhotel
Het Simplon Jongerenhotel is al meer dan 24 jaar een begrip in de stad Groningen en biedt individuele gasten en groepen uit binnen- en buitenland een goed en betaalbaar onderkomen. Het Simplon Jongerenhotel is het hele jaar geopend, 24 uur per dag en biedt de mogelijkheid om zowel op kamer als op zaal te overnachten. In totaal hebben we plaats voor 97 personen. Voor meer informatie over het Simplon Jongerenhotel, kijk op: www.simplonjongerenhotel.nl

Omgeving
Eetcafé 73-2 en het Simplon Jongerenhotel zijn gevestigd in een voormalige verffabriek, omgeven door andere bijzonder industriële panden – waaronder de laatst overgebleven fabriekspijp in de binnenstad van Groningen -. Deze panden liggen alle aan een bijzonder binnenplein in de binnenstad op zo’n 5 minuten loopafstand van de Grote Markt en de Martinitoren. Bij mooi weer is het heerlijk vertoeven op ons terras op het rustige binnenplein.

Sociaal aspect
Eetcafé 73-2 en het Simplon Jongerenhotel zijn in hun bedrijfsvoering uniek. De bedrijfsvoering wordt grotendeels uitgevoerd door mensen, onder professionele begeleiding, die afstand tot de reguliere arbeidsmarkt hebben. Beide projecten bieden deelnemers een bedrijfsmatige werk-leeromgeving die er voor zorgt dat mensen een stap op weg geholpen worden richting werk of weer participeren in de samenleving.